Om Ib Hacke

Ib Hacke, Roskilde

Min inspiration er årstiderne, hverdagen, naturen og min sprælske fantasi, der udfolder sig i akrylbilleder på lærred, i træ, jern, papmache, tovværk og med underlige små dimser. Mine billeder bringer måske tanken lidt hen på den spanske maler Miro. Jeg gør mit bedste for at gøre dem farverige, fantasifulde, ladet med temperament og altid fulde af liv og sære figurer og oftest lidt abstrakte.

Jeg er født i 1936 og opvokset i Roskildenser og autodidakt, næsten, og har udstillet et uoverskueligt antal gange og steder i hele landet.

Jeg har været aktiv i restaurationsbranchen i mange år, samtidigt med at jeg har malet, lavet skulpturer og collager og meget mere.

 

Jeg er født i 1936 og er stort set autodidakt, bortset fra et undervisningsforløb i billedkunst på Holbæk senminarium.

Min første udstilling var på Kunstnernes Censurerede Efterårsudstilling påCharlottenborg, hvor jeg også udstillede i 1969 og 1970.

Så blev jeg kok og restauratør. Palæcafeen 1969-73 og selvstændig i Odd Fellow Palæet 1981-91.

Men penslen kunne jeg ikke slippe, og fra min barndom har jeg leget blandt farver og figurer i min fars værksted. Siden har jeg udstillet nærmest utallige steder i ind- og udland.

Jeg kan godt lide eventyr. De kommer tit frem af sig selv på lærredet eller i træ- og skrotskulpturer.

Pudsige skikkelser og blomster og masker og mænd og kvinder og besynderlige figurer har det med at invadere billedet med deres stærke farver. Til tider dominerer abstrakte former. Det hele kan vel kaldes naiv surrealisme.

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.08 | 18:43

God maleri som du har fremstillet

...
28.12 | 22:16

Hej Karin Rasmussen. Hvem har malet akvarellen? Mvh. Linette.

...
28.12 | 12:40

jeg har arvet en akvarel sikke sol som jeg er meget glad for men vil gerne vide hvad den er værd tror den er købt 1991 nr 329 på forhånd tak karin

...
16.10 | 13:41

Kære Margith henvend dig venligst på hlf@vip.cybercity.dk - til formanden Linette Frandsen

mvh jens christensen

...
Du kan lide denne side